Направете запитване

4 трика за лесна изрядност с фармацевтичните стандарти

4 трика за лесна изрядност с фармацевтичните стандарти

21 януари 2024

Фармацевтичните компании имат ангажимент за съотвествие с куп стандарти и често това може да ги разсейва от основната им цел - да са ефективни и печеливши.

Понякога те са като акробати, които балансират между разновидностите на добрите фармацевтични практики GxP.

Казано накратко, всички те (GMP, GLP, GCP, GDP и т.н.) целят гарантирането на качеството, безопасността и ефективността на фармацевтичните продукти.

 

Фармацевтичните компании трябва не само да спазват GxP стандартите, но и да го докажат в случай на одит.

А какво иска всяка една компания? 

Да е ефективна и печеливша. 

 

Често при одит трябват десетки или стотици човекочасове работа за привеждане в съответствие. За определен период от време се налага да се спре да се мисли за бизнес и всички усилия на екипа да се насочат към одита. А ако няма въведени системи за управление на информация и процеси, при проверка може да се окаже, че компанията не отговаря на изискванията на регулаторните стандарти. 

 

Има 4 трика за гарантиране на спокойствие. 

Които водят до 4 резултата, от които бизнесът има нужда:

 

  1. Стотици спестени часове за справки - всичко става с няколко клика и за минути.
  2. Намален разход за човешки ресурс - екипът ви може да се концентрира върху рентабилни дейности, а не административна работа.
  3. Увеличени приходи заради в пъти по-високата ефективност.
  4. Пълна изрядност с фармацевтичните стандарти при управление на качеството във всеки един момент.

 

 

Ето как може да се гарантира, че GxP съответствието се управлява ефективно и е доказуемо за секунди:

 

1. Поддържане на изрядна документация

Документооборотът и неговото управление са предизвикателство за всяка компания, а в допълнение, като фармацевтична компания, вие имате изискването да съхранявате данни за продуктите и изследванията за дълги периоди от време. Това означава, че ви е необходимо да съхранявате, систематизирате документацията и да можете да правите бързи справки.

 

2. Управление и контрол 

Необходимо е без особен ресурс да се постигате управление на проектите и качеството, да се следи работата на екипите, задачите им и техния статут, развитието по процеси и всеки друг елемент от дейността на компанията. 

 

3. Проследимост 

За всички ръководители е важно да са наясно какво се случва в компанията във всеки един момент. За целта е необходима лесна проследимост и бързи справки и отчети, с които да се гарантира яснота за процесите, задачите, финансите и моментното състояние на компанията.

 

4. Сигурност    

Загубата на информация за добрите фармацевтични практики е немислима. Всички документи и данни трябва не само да се съхраняват, но и да са в пълна безопасност във всеки един момент. Тази сигурност е необходима не само за спокойствие, а и за гаранция, че бизнесът никога няма да прекъсне по технически причини.

 

Всичко това звучи като много работа и немалко човешка сила.

 

Екипите, които се занимават със съответствие на стандартите, често не разбират от ИТ казуси. А ИТ екипът може би пропуска да се поинтересува от съответствието? При такива сложни и разнообразни изисквания е трудно да се разчита само на човешки ресурс. Скъпо е. И е възможно да се допуснат грешки. 

 

Затова е препоръчително да се използва решение за фармацевтични компании, с което подготовката за одит може да отнема няколко часа, а не седмици човешки труд и доста притеснения. 

 

Подобни публикации

Кратък наръчник за успешен избор на бизнес софтуер - част 2
Кратък наръчник за успешен избор на бизнес софтуер - част 2

Изборът на софтуерен доставчик е не по-малко важен от подбора на съответстващото на Вас софтуерно решение. Нашият опит показва, че важна роля за успешното внедряване на един бизнес софтуер (а при ERP и CRM проектите ролята е ключова) е услугата която съпътства целия процес. Разбирането ни е, че внедряването и последващата поддръжка на една информационна система представляват комплексна услуга и само когато тя е извършена добре и компетентно, ще можете да извлечете максимална полза от инвестицията си. Затова Ви съветваме да бъдете много прецизни при избора на подходящ партньор, особено когато сте спрели избора си на софтуерно решение, което може да бъде доставено от различни компании. Ето как да подобрите шансовете си при избора на софтуер и доставчик към него:

03 януари 2024

Кратък наръчник за успешен избор на бизнес софтуер - част 1
Кратък наръчник за успешен избор на бизнес софтуер - част 1

За да изберете подходящ бизнес софтуер за Вашата компания, е от съществено значение предварително да дефинирате Вашите изисквания. Независимо дали става въпрос за ERP (система за управление на ресурсите на компанията), CRM (управление на взаимоотношенията с клиенти), софтуер за документооборот, складово стопанство или специфичен софтуер, предназначен за управление на конкретен отдел във Вашата компания. Можете да използвате този кратък наръчник, за да направите правилния избор.

01 ноември 2023

ERP срещу CRM?
ERP срещу CRM?

Ако досега във Вашата организация сте внедрявали ERP решение и сте останали с убеждението, че това ще бъде единствената система, с която ще се работи във фирмата, може да се замислите какъв под-модул на ERP системата е CRM и как да го използвате. Истината е, че CRM си е съвсем отделен вид софтуерни системи и в огромна част от компаниите по света, ERP и CRM работят паралелно като обменят данни помежду си, за да автоматизират процесите в компанията.

24 октомври 2023