КОЙ Е НАШИЯТ КЛИЕНТ?

Тангра-АВ е компания с над 30 годишна история, специализирана в областта на вентилационната, климатичната и отоплителна техника. Фирмата е с екип от над 140 човека и оперира на площ от над 5000кв.м. Освен тези статистически данни, Тангра е и нашият най-специален клиент. Tе са причината да започнем да реализираме плановете си за собствен софтуерен продукт.

Какъв проблем има клиентът?

През далечната 2007г. получихме обаждане с молба за съдействие на следния проблем – поддържането на регистрите с документи спрямо ISO стандартите отнема все повече време, а процесът по получаване на коректен номер на оферта или вътрешна поръчка зависи от заетостта на един човек.

Подход за разрешаване на проблема? Какво решение на nZoom се ползва?

Първата ни мисъл бе да използваме система от Excel таблици с връзки между тях. Изследвайки допълнителните изисквания – права за достъп до информация, проследимост на вписаните документи, координация между отделите за поръчките установихме, че това няма как да свърши работа.

Така се роди и прародителят на системата ни за автоматизация на процеси – nZoom – NumberTaker. Както подсказва името основната му задача бе свързана с раздаване на номера на документи. С негова помощ започнахме да поддържаме електронно и автоматично всички регистри на записи на Тангра-АВ, като оставихме хартията и ръчната обработка в миналото.

С времето развихме NumberTaker така, че да опростим обмяната на информация между отделите по отношение на клиентските поръчки. Дадохме възможност на хората лесно да знаят кое до кога трябва да е готово и каква работа изисква. Прекръстихме решението на nZoom.

Помогнахме и на търговския отдел като централизирахме всички запитвания на едно място и позволихме лесно да проследяване на статуса на офертите свързани с тях.

Резултат

Това доведе до оптимизация на трудовите процеси и намаляване на повторяемите операции. Същевременно компанията се сдоби с удобна база данни и лесни опции за откриване и управление на данни. Историческо търсене и автоматизирани отчети?

Постигнатият ефект даде възможността на Тангра да насочи спестените човекочасове в администрацията и търговския отдел към растеж. А производствения отдел имаше макар и опростен инструмент за стиковка на работа и проследяване на етапите на поръчките и сроковете за извършването им.

Изключително положителната обратна връзка и чудесен резултат ни даде увереността да продължим да работим върху нашите идеи и да подпомогнем и други бизнеси в техния път към дигитализация и оптимизация.

Историята не свършва дотук, а продължава през 2021г. – какво се случва тогава може да прочете във втората част на нашата съвместна история с Тангра.